Omgaan met heftige gebeurtenissen (trauma’s) in uw leven.

In het leven van alle dag worden we allemaal, ieder op zijn of haar eigen manier, geconfronteerd met heftige gebeurtenissen of schokkende ervaringen. In ons persoonlijke leven en in ons professionele leven. En soms ook als getuige of toeschouwer. *

Of ’n schokkende ervaring tot een trauma verwordt, is afhankelijk van verschillende factoren op het moment van de gebeurtenis en de verwerking ervan. Wanneer een gebeurtenis te onverwacht, te snel of te groot was om er in het betreffende moment afdoende op te kunnen reageren, krijgt de ervaring geen plek en ontstaat er trauma.

Een traumatische ervaring kan leiden tot problemen in het omgaan met uzelf en anderen. U heeft bijvoorbeeld minder grip op uw gevoelens en gedrag; u bent alert, schrikt snel, slaapt slecht en heeft moeite met het reguleren van stress. Er is sprake van grotere kwetsbaarheid of gevoeligheid, welke zich kunnen uiten in overdreven reageren en grote emotionele schommelingen. Of in hoofdpijn, migraine, hartkloppingen, hyperventilatie, verkrampte spieren, extreme vermoeidheid en vele andere fysieke klachten. Sommigen mensen trekken zich terug en zijn somber. Andere worden juist druk en verwachten heel veel van zichzelf.

Hoe een trauma zich ook openbaart, wij kunnen u helpen uw trauma te verwerken. De trauma gaat daarmee niet weg, deze is en blijft een deel van uw leven. Maar de gedachten aan- en gevoelens bij de ervaring van ooit worden “zachter” en emotioneel beter hanteerbaar. U zult daarbij ervaren dat de trauma minder invloed op uw leven gaan uitoefen. Dat u weer vrij kunt ademen en verlichting ervaart. Dat u weer gaat functioneren zoals u dat wenst en ruimte voelt om het leven op te pakken.

We doen dit met coachingsystemische therapie en EFT.

Voor wie o.a.?

  • Politieagenten, brandweermensen en hulpverleners;
  • slachtoffers van misdrijven en sexueel geweld;
  • mensen die heftige gebeurtenissen zijn overkomen.

* Wist u dat…?

Trauma ontstaat niet alleen als gevolg van gebeurtenissen in ons eigen leven. Bekend is dat ook gebeurtenissen in het leven van familieleden, zelfs van generaties terug, ons beïnvloeden. En soms in die mate dat zich opnieuw ook in ons leven een daarmee verbonden trauma ontwikkelt.