(Over-) leven met/na kanker

Er wordt kanker bij u geconstateerd. Plotseling staat uw leven op z’n kop door deze ingrijpende gebeurtenis. U gaat in de molen van verdere onderzoeken en behandelingen. Ongeloof, verdriet en angst overschaduwen uw dagen. U wordt geleefd. Wellicht is er strijdlust, maar voelt u zich ook bedrukt, boos, vertwijfeld en verslagen. Is dit het einde? Gaat u het redden? U beweegt tussen hoop en vrees…

handenHoe houdt u zich dan staande in een pallet aan gevoelens en (her)vindt u rust of balans om uw energie te kunnen richten op het genezingsproces? Hoe gaat u om met angst, pijn, machteloosheid? En met verlies van gezondheid, een deel van uw vrouwelijkheid of mannelijkheid en toekomstperspectief? Hoe kunt u weer leren genieten van dat wat er (nog) wel is?

En wat als na verloop van tijd blijkt dat toch het einde nadert? Hoe bereidt u zich dan voor op dat wat gaat komen, met al uw wensen en verlangens voor de tijd die u nog rest? Welke alternatieven zijn er? Hoe kunt u ten volste zingeving ervaren en vanuit overgave afscheid nemen van dit leven?

Wij helpen u (en uw familieleden) door middel van intensieve persoonlijke begeleiding en/of meerdaagse programma’s inzicht te verkrijgen in uw ziekteproces en rust, stabiliteit, opluchting en aanvaarding te ervaren. Zodat u uw energie kunt richten op uw herstel, leert om te gaan met het (onvoorspelbare) ziekteverloop en vertrouwen te (her-)winnen in uw zelf, uw lichaam en in het leven. En als het sterven zich toch aandient, helpen wij u om vanuit overgave en vrede het leven los te laten.

Intensives, meerdaagse programma’s

Bakker & Metz heeft drie Intensives ontwikkeld die op elkaar aansluiten in het ziekteproces rondom kanker. Ze hebben als gemeenschappelijk doel u te helpen in uw herstelproces door uw mentale, emotionele en spirituele balans te versterken. Zodat u rust, stabiliteit, verlichting en aanvaarding ervaart en vanuit vertrouwen uw energie op de toekomst, hoe deze er ook uit gaat zien, kan richten.  Wit u meer weten over onze Intensives? Klik hier…

Welke Intensive het beste bij u past hangt af van de fase in het ziekteproces waarin u zich bevindt. Klik hier voor meer informatie over deze verschillende fases in het ziekteproces en welke Intensives daar bij passen. Elke Intensive wordt drie tot vier keer per jaar gegeven. Ze zijn zodanig ontwikkeld dat ze op elkaar- en het volledige ziekte- en herstel proces bij kanker aansluiten. U kunt ze alle drie opeenvolgend of separaat volgen:

Icoon OLMK 150(Over-) leven mét kanker

Voor wie?

Voor mensen die kanker hebben, hiervoor nog behandeld worden en in de fasen 1 tot met 3  van het ziekteverloop zitten. Klik hier voor meer informatie over de fases (en kenmerken per fase)) van het ziekteverloop bij kanker.

Wat brengt u deze Intensive?

Deze Intensive nodigt u uit om te bezinnen en inzicht te verkrijgen in uw ziekteproces en uw zelfhelende vermogens. Maar ook om verlichting, aanvaarding, rust en stabiliteit te ervaren.  Zodat u vertrouwen in uzelf en uw lijf (her)vindt en uw energie op uw herstel kunt richten.

Uitgebreide informatie

Bevindt u zich in deze gekenmerkte fases van het ziekteverloop? Dan is Intensive I voor u het meest geschikt.

Meer informatie

Icoon LNK 150Leven ná kanker

Voor wie?

Voor mensen die te horen hebben gekregen dat de prognose van kanker goed is en zich in fase 4 van het ziekteverloop bevinden. Klik hier voor meer informatie over de fases (en kenmerken per fase)) van het ziekteverloop bij kanker.

Wat brengt u deze Intensive?

Deze Intensive leert u betekenis te geven aan uw ziekte (proces), onderdrukte gevoelens en emoties alsnog te doorvoelen en verlies van uw gezondheid te (ver)dragen, zodat u zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau heling ervaart en de draad van het leven kunt oppakken.

Uitgebreide informatie

Bevindt u zich in deze gekenmerkte fases van het ziekteverloop? Dan is Intensive II voor u het meest geschikt.

Meer informatie

Icoon VL 150Voluit leven

Voor wie?

Voor mensen die de ziekte kanker hebben overwonnen, weer helemaal “schoon” zijn en zich in fase 5 van het ziekteverloop bevinden. Klik hier voor meer informatie over de fases (en kenmerken per fase)) van het ziekteverloop bij kanker.

Wat brengt u deze Intensive?

Deze Intensive nodigt u uit om te onderzoeken waar uw levensenergie stroomt en wat u tegenhoudt of afremt om te zijn wie u ten diepste bent. Zodat u vanuit innerlijke kracht en gegrond zelfvertrouwen ruimte voelt om het leven te leiden dat u verlangt.

Uitgebreide informatie

Bevindt u zich in deze gekenmerkte fases van het ziekteverloop? Dan is Intensive III voor u het meest geschikt.

Meer informatie