Intensives gericht op het (over-) leven met kanker

Wat zijn Intensive modules?

Diagram kanker proces 800

Intensives zijn meerdaagse bijeenkomsten met een groepsprogramma op 4 aaneengesloten dagen. Een groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers met kanker, die zich in een overeenkomstig stadium bevinden.
Een Intensive module is gericht op intensieve begeleiding, beleving en ervaring om specifieke doelen te bereiken.
U verblijft intern met overnachtingen, ontbijt, lunches en diners op een prachtige en inspirerende locatie in de Achterhoek. Daarbij volgt u een ochtend-, middag- en avondprogramma en is er tussentijds ruimte om op uw eigen wijze vorm te geven aan ontspanning en rust.
Door te werken in een kleine groep is er ruimte voor persoonlijke aandacht en kunt u in een vellige omgeving stappen zetten. De dynamiek van een groep gelijkgestemden is hierbij helpend en dienend aan uw proces.

Wat gaat deelname u opleveren?

Bakker & Metz heeft drie Intensive modules ontwikkeld die op elkaar aansluiten in het ziekteproces rondom kanker. Ze hebben als gemeenschappelijk doel u te helpen in uw herstelproces door uw mentale, emotionele en spirituele balans te versterken. Zodat u rust, stabiliteit, verlichting en aanvaarding ervaart en vanuit vertrouwen uw energie op de toekomst, hoe deze er ook uit gaat zien, kan richten. De programma’s van deze drie Intensives zijn gebaseerd op het model: de vijf fasen van (rouw-) verwerking van Elisabeth Kübler Ross. Klik hier voor meer informatie over dit model.  Wij werken via een ervaringsgerichte aanpak, lichaamsbewustzijn, adem en de muzen (de kunstvormen muziek, beelden werken en natuur). Het geheel vormt een krachtige basis voor herstel en een duurzame verandering.

Intakegesprek

In het algemeen vindt met elke deelnemer vooraf een intakegesprek plaats. Dit heeft o.a. de volgende redenen:

  • Het is belangrijk dat de Intensive bij u en de fase van uw ziekteproces past en is afgestemd op wat u wilt bereiken;
  • om deelname aan de Intensive voor u (en uw partner) zo succesvol mogelijk te laten zijn;
  • de intensiteit van het programma willen wij zoveel mogelijk op uw kunnen en behoeften aanpassen;
  • ondanks dat u zelf verantwoordelijk bent en blijft voor uw fysieke gesteldheid en/of medische zorg, willen wij rekening houden met uw  specifieke behoefte aan zorg en dit vooraf met u afstemmen.

Welke Intensive module past op dit moment het beste bij u?

Welke Intensive module het beste bij u past hangt af van de fase in het ziekteproces waarin u zich bevindt. Klik hier voor meer informatie over deze verschillende fases. Elke Intensive wordt drie tot vier keer per jaar gegeven. U kunt ze alle drie achter elkaar volgen. Ze zijn zodanig ontwikkeld dat ze op elkaar- en op het volledige ziekte- en herstel proces bij kanker aansluiten:

Icoon OLMK 150(Over-) leven mét kanker

Voor wie?

Voor mensen die kanker hebben, hiervoor nog behandeld worden en in de fasen 1 tot met 3  van het ziekteverloop zitten. Klik hier voor meer informatie over de fases (en kenmerken per fase)) van het ziekteverloop bij kanker.

Wat brengt u deze Intensive?

Deze Intensive nodigt u uit om te bezinnen en inzicht te verkrijgen in uw ziekteproces en uw zelfhelende vermogens. Maar ook om verlichting, aanvaarding, rust en stabiliteit te ervaren.  Zodat u vertrouwen in uzelf en uw lijf (her)vindt en uw energie op uw herstel kunt richten.

Uitgebreide informatie

Bevindt u zich in deze gekenmerkte fases van het ziekteverloop? Dan is Intensive I voor u het meest geschikt.

Meer informatie

Icoon LNK 150Leven ná kanker

Voor wie?

Voor mensen die te horen hebben gekregen dat de prognose van kanker goed is en zich in fase 4 van het ziekteverloop bevinden. Klik hier voor meer informatie over de fases (en kenmerken per fase)) van het ziekteverloop bij kanker.

Wat brengt u deze Intensive?

Deze Intensive leert u betekenis te geven aan uw ziekte (proces), onderdrukte gevoelens en emoties alsnog te doorvoelen en verlies van uw gezondheid te (ver)dragen, zodat u zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau heling ervaart en de draad van het leven kunt oppakken.

Uitgebreide informatie

Bevindt u zich in deze gekenmerkte fases van het ziekteverloop? Dan is Intensive II voor u het meest geschikt.

Meer informatie

Icoon VL 150Voluit leven

Voor wie?

Voor mensen die de ziekte kanker hebben overwonnen, weer helemaal “schoon” zijn en zich in fase 5 van het ziekteverloop bevinden. Klik hier voor meer informatie over de fases (en kenmerken per fase)) van het ziekteverloop bij kanker.

Wat brengt u deze Intensive?

Deze Intensive nodigt u uit om te onderzoeken waar uw levensenergie stroomt en wat u tegenhoudt of afremt om te zijn wie u ten diepste bent. Zodat u vanuit innerlijke kracht en gegrond zelfvertrouwen ruimte voelt om het leven te leiden dat u verlangt.

Uitgebreide informatie

Bevindt u zich in deze gekenmerkte fases van het ziekteverloop? Dan is Intensive III voor u het meest geschikt.

Meer informatie