Intensive III – Voluit leven

Voor wie is deze Intensive?

Icoon VL 150Het leven oppakken en omarmen, het lijkt allemaal zo makkelijk. Ja, uw lichaam is “schoon” van kanker en alles is nu achter de rug.  U verlangt ernaar om het leven weer vorm te geven en plannen te maken. Maar de man of vrouw die u ooit was, is nu zijn of haar fundament kwijt. U doet er alles aan om uw innerlijke kalmte en rust de boventoon te laten voeren, maar diep vanbinnen is er onrust.  Van dolblij naar bang en weer terug… De kanker is weg, maar voelt niet als weg. Weg voelt pas als weg als u uw leven opnieuw hebt vormgegeven. Als u uw levensweg herontdekt heeft. En dat is een pad om opnieuw te vinden in vele opzichten. Een wedergeboorte, want de “ik” die u ooit was, zult u nooit meer worden.  Maar wie dan wel? Wie bent u ten diepste? Wie wilt u zijn? Wat zou er gebeuren als u mild en zacht voor uzelf bent? Uzelf en uw lijf weer lief heeft? U weer contact durft te maken met uw krachtbron, uw levensvuur. U uw mannelijke en/of en vrouwelijke energie laat stromen en uzelf laat zien zoals u bent? Precies, dan komt u tot bloei. Dan is er ruimte voor inspiratie, levensvreugde en groei.

In deze Intensive helpen wij u door middel van intensieve persoonlijke begeleiding te ontdekken waar uw levensenergie stroomt en wat u tegenhoudt of afremt om voluit te leven. Zodat u voorbij angst vanuit innerlijke kracht en zelfvertrouwen ruimte voelt en neemt om het leven te leiden dat u verlangt. Dat is ons gezamenlijke doel. Deze Intensive is ontwikkeld om zonder partner te volgen, zodat wij met u maximale resultaten kunnen bereiken.

Met wat gaan wij u helpen? Wat gaat u leren en ervaren?

Wij helpen u om betekenis te geven aan- en te verzoenen met dat wat er was, zodat uw zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau het leven kunt omarmen. Wij staan stil bij de vraag wie u daadwerkelijke bent (zonder kanker), welke verlangens u heeft en welke schaduwkanten u ervan weerhouden om uzelf te laten zien zoals u ten diepste bent. Wij verdiepen samen met u de angst dat de kanker terugkomt, wat u heeft te doen om uw hart te helen en kanker te verweven met het leven. U leert uzelf en uw lijf weer lief te hebben, contact te maken met uw mannelijk/vrouwelijkheid en hoe u deze energiebron kan voeden en opladen, zodat u te volle kunt proeven van het leven. U gaat ervaren dat u de bladzijde van uw levensboek mag omslaan en vanuit vertrouwen een nieuw hoofdstuk kan beginnen.  Maar ook:

 • om ruimte te maken en uzelf toestaan om te zijn wie u bent;
 • met liefdevolle aandacht naar de kern van de pijn toegaan, opdat u opluchting ervaart, er betekenis aan kunt geven en weer kan genieten van het leven in al zijn facetten;
 • om te vertrouwen op uw innerlijke kracht, uw creatieve bron;
 • om u weer thuis te voelen/zijn in uw eigen lijf;
 • om te leven vanuit verbinding met uzelf, anderen en uw eigen inspiratie en energie;
 • weer stuurman of stuurvrouw te worden/zijn van uw nieuwe leven.

Programma

Dag 1: Aankomen, kennismaken en op verhaal komen.
Dag 2: Werken rondom loslaten en plek geven.
Dag 3: Werken rondom autonomie, overgave en vertrouwen.
Dag 4: Voluit leven vanuit eigen inspiratie en mannelijke/vrouwelijke energie, afscheid nemen en met een gegrond zelfvertrouwen uw leven ten volle (gaan) leven.

U volgt gedurende deze dagen deels een ochtend-, middag- en avondprogramma, waarbij er tussentijds veel ruimte is om op uw eigen wijze vorm te geven aan ontspanning, rust en verstilling.

Begeleider(s)

Hentje Metz. Wanneer de groep uit een gemengd gezelschap mannen en vrouwen bestaat, wordt de intensive begeleid door Hentje Metz én Theo Bakker.

Deelnemen?

Waar?

Centrum Athanor
Hooislagen 9
7241 NJ Lochem
Telefoon 0573 421 111
Email info@centrumathanor.nl
www.centrumathanor.nl

Wanneer? Agenda 2017

Woensdag 29 november (aanvang 15.00 uur) tot en met zaterdag 2 december (einde 15.00 uur).

Kosten

Kosten voor deelname zijn € 1225-. Dit is inclusief:

 • Intakegesprek vooraf;
 • 28 uur begeleiding en coaching;
 • onbeperkt koffie, thee, water en vers fruit;
 • 3x overnachtingen met ontbijt o.b.v. een één persoonskamer;
 • 3x lunch met soep en salade;
 • 3 x tweegangendiner (hoofd- en nagerecht).
Aanmelden