Intensive II – Leven ná kanker

Voor wie is deze Intensive?

Icoon LNK 150U bent uitbehandeld voor kanker. Na maanden van overleven hoort u dat de prognose goed is. Zekerheid is er niet, de controles blijven, maar er is weer toekomst. U mag weer gaan leven.

Leven ná kanker is iets anders dan de draad van het leven van voor de diagnose weer oppakken. Vaak wordt gedaan alsof dit gemakkelijk is, maar niets is minder waar. Uw leven is op z’n kop gezet en vraagt om het herwinnen van evenwicht. Dat is niet eenvoudig, maar niet onmogelijk. Het is een ernstige ziekte met vaak een blijvend verlies van gezondheid, moeite om werk te hervatten en veranderde relaties met familie en vrienden. Na de ziekte dringt het ook tot u door wat er allemaal is gebeurd. Een lichaam dat u in de steek heeft gelaten en vol kwaadaardige cellen zat zonder dat u er erg in had. De dood die u in de ogen heeft gekeken. Uw rol in het gezin (en mogelijk ook in uw werk) die door uw ziekteproces verstoord is geraakt. Vrienden die hun eigen leven weer hebben opgepakt. Familie die niets liever wil dan samen met u het leven vieren, terwijl u zich mogelijk angstig (voor terugkeer van kanker), moe, eenzaam en overbodig voelt. Alle zekerheden lijken te zijn verdwenen en uw emotionele herstel lijkt ver weg. Hoe gaat u met deze ervaring van de ziekte kanker verder leven zonder dat het alles overheerst?

Wij helpen u met verwerken en hervinden van de balans

Leven na kanker is hard werken én u hoeft dit niet alleen te doen. In deze Intensive helpen wij u door middel van persoonlijke begeleiding en de kracht van groepsdynamiek om betekenis te (leren) geven aan uw ziekte (proces), (onderdrukte) gevoelens en emoties alsnog te doorvoelen en verlies van gezondheid te verdragen, zodat u zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau heling kunt ervaren. Wij verdiepen samen met u in welke fase van het verwerkingsproces u zit, wie u ten diepste bent en wat u te doen heeft om naast gevoelens van rouw ook aanvaarding te ervaren. Wij staan stil bij de angst, onzekerheid, depressie en lichamelijke klachten, zodat er ruimte en verlichting ontstaat en u weer energie voelt. U gaat uzelf weer meer respecteren en liefhebben, vertrouwen krijgen in uw lijf en toekomstperspectief zien. Ervaar wat u mag loslaten en wat u juist meer kunt integreren om uw (nieuwe) leven vorm te geven zoals u dat nu wilt. Maar ook:

 • Inzicht hebben in uw ziekteproces: verleden, heden en toekomst en de plek van rouw;
 • met liefdevolle aandacht naar de kern van de pijn toegaan, opdat u verlichting ervaart, er betekenis aan kunt geven en kanker een plek krijgt in uw leven;
 • omgaan met de veranderde relatie met uzelf, uw partner, gezin, werk en de omgeving;
 • uw gezondheid aanvaarden zoals deze nu is, een gezondheid mét vermoeidheid, pijn, onvruchtbaarheid of verminking;
 • (her)vinden van dat wat voor u van waarde is in het leven;
 • (weer) leren genieten van het leven zoals dit nu is;
 • durven dromen en verlangen en plannen maken voor de toekomst;
 • stuurman of stuurvrouw worden en zijn van uw leven.

Dat is wat we gezamenlijk met u gaan bereiken. Deze Intensive (II) is ontwikkeld om zonder partner te volgen, zodat wij met u maximale resultaten kunnen bereiken.

Programma

Dag 1:  Aankomen, kennismaken en op verhaal komen.
Dag 2:  Werken rondom angst, onmachtgevoelens en strijd/dualiteit.
Dag 3:  Werken rondom eren en respecteren van uzelf en accepteren van uw verlies.
Dag 4:  Verlangen als bron, afscheid nemen en vanuit vertrouwen verder uw weg gaan.

U volgt gedurende deze dagen deels een ochtend-, middag- en avondprogramma, waarbij er tussentijds veel ruimte is om op uw eigen wijze vorm te geven aan ontspanning, rust en verstilling.

Begeleiders

Hentje Metz. Wanneer de groep uit een gemengd gezelschap mannen en vrouwen bestaat, wordt de Intensive begeleid door Hentje Metz én Theo Bakker.

Deelnemen?

Waar?

Centrum Athanor
Hooislagen 9
7241 NJ Lochem
Telefoon 0573 421 111
Email info@centrumathanor.nl
www.centrumathanor.nl

Wanneer? Agenda 2017

Donderdag 2 november (aanvang 15.00 uur) tot en met zondag 5 november (einde 15.00 uur).

Kosten

Kosten voor deelname zijn € 1225-. Dit is inclusief:

 • Intakegesprek vooraf;
 • 28 uur begeleiding en coaching;
 • onbeperkt koffie, thee, water en vers fruit;
 • 3x overnachtingen met ontbijt o.b.v. een één persoonskamer;
 • 3x lunch met soep en salade;
 • 3 x tweegangendiner (hoofd- en nagerecht).
Aanmelden