Intensive I – (Over-) leven met kanker

Voor wie is deze Intensive?

Icoon OLMK 150Er wordt kanker bij u geconstateerd. Plotseling staat uw leven op z’n kop door deze ingrijpende gebeurtenis. Ongeloof, verdriet en angst hebben zich meester van u gemaakt en doen u tussen hoop en vrees bewegen. U gaat in de molen van verdere onderzoeken en behandelingen. Kanker heeft u niet alleen fysiek, maar ook diep vanbinnen geraakt.

Hoe houdt u zich in dit pallet aan gevoelens staande en (her)vindt u de rust of balans om u energie te  richten op het genezingsproces? Hoe kunt u leren omgaan met de angst dat artsen het ziekteproces niet onder controle krijgen en angst voor de dood? Hoe leert u omgaan met machteloosheid en schuldgevoelens jegens uzelf? Hoe houdt u zich staande in het niet begrijpen waarom u dit overkomt? Hoe gaat u om met verlies van gezondheid en kunt u leren genieten van dat wat er (nog) wel is?

In deze Intensive helpen wij u door middel van intensieve persoonlijke begeleiding inzicht te verkrijgen in uw ziekteproces en rust en stabiliteit, verlichting en aanvaarding te ervaren.  Zodat u voorbij de onvoorspelbaarheid van kanker vertrouwen in uzelf en uw lijf (her)vindt en uw energie op uw herstel kunt richten. Dat is ons gezamenlijke doel. Deze Intensive is ontwikkeld om zonder partner te volgen, zodat wij met u maximale resultaten kunnen bereiken.

Met wat gaan wij u helpen? Wat gaat u leren en ervaren?

Wij helpen u om uw ziekteproces te begrijpen, gevoelens en emoties te doorvoelen en het verlies van gezondheid te verdragen, opdat u zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau heling kunt ervaren.
Wij staan stil bij de weerstand die kanker en andere aanverwante lichamelijke klachten in u oproept, zodat er ruimte en verlichting ontstaat. Wij verdiepen samen met u in welke fase u zit in dit proces, wie u ten diepste bent en wat uw lichaam doet en waarom. U leert u uzelf en uw lichaam begrijpen, wat uw zelfhelende vermogens zijn en hoe u deze meer kan aanspreken en inzetten. U gaat ervaren wat u mag loslaten en wat u juist meer kunt integreren in uw leven. Maar ook:

 • dat u meer leert over uw ziekteproces: de relatie tussen lichaam, geest, hart en ziel;
 • om met liefdevolle aandacht naar de kern van de pijn toe te gaan, zodat u verlichting ervaart, er betekenis aan kunt geven en het proces van zelfheling kan beginnen;
 • leert luisteren naar de signalen van uw lichaam;
 • om balans te vinden tussen wat de ziekte vraagt en hoe u uw leven wilt leiden;
 • uw gezondheid te aanvaarden zoals deze nu is, een gezondheid mét kanker;
 • het leven dat er nu is leren omarmen;
 • om inzicht te krijgen in de emotionele betekenis (begrijpen van de boodschap) van kanker voor u.

Programma

Dag 1:   Aankomen, kennismaken en op verhaal komen.
Dag 2:   Werken rondom angst, woede en weerstand.
Dag 3:   Herkennen en omgaan met pijn, onmacht en onzekerheid.
Dag 4:   Thuiskomen bij uzelf (verbinden met uzelf), afscheid nemen en vanuit vertrouwen op weg gaan.

U volgt gedurende deze dagen deels een ochtend-, middag- en avondprogramma, waarbij er tussentijds veel ruimte is om op uw eigen wijze vorm te geven aan ontspanning, rust en verstilling.

Begeleiders

Hentje Metz. Wanneer de groep uit een gemengd gezelschap mannen en vrouwen bestaat, wordt de Intensive begeleid door Hentje Metz én Theo Bakker.

Deelnemen?

Waar?

Centrum Athanor
Hooislagen 9
7241 NJ Lochem
Telefoon 0573 421 111
Email info@centrumathanor.nl
www.centrumathanor.nl

Wanneer? Agenda 2017

Woensdag 18 oktober (aanvang 15.00 uur) tot en met zaterdag 21 oktober (einde 15.00 uur).

Kosten

Kosten voor deelname zijn € 1225, -. Dit is inclusief:

 • Intakegesprek vooraf;
 • 28 uur begeleiding en coaching;
 • onbeperkt koffie, thee, water en vers fruit;
 • 3x overnachtingen met ontbijt o.b.v. een één persoonskamer;
 • 3x lunch met soep en salade;
 • 3 x tweegangendiner (hoofd- en nagerecht).
Aanmelden