EFT (Emotional Freedom Techniques)

Wat is EFT?

eftEFT  (Emotional Freedom Techniques) is een methode om emoties en trauma’s via het energiesysteem in ons lichaam op te heffen, te neutraliseren. Door u stap voor stap zo veel mogelijk in contact te brengen met uw emotie en/of trauma (associëren) en vervolgens te kloppen op de zogenaamde acupunctuur punten, verdwijnt de bijbehorende vervelende emotie voorgoed. EFT kan bijvoorbeeld worden toegepast bij angsten, woede, schuld- en schaamte gevoelens, verdriet, onzekerheid , depressieve gevoelens, zorgen of pijn.  De methode is ontwikkeld door Gary Graig.

Uitgangspunt is dat emoties en trauma’s ons energiesysteem (gebaseerd op de merdianen) verstoren en vervolgens tot verschillende (fysieke) klachten kunnen leiden. Door de verstoringen in het energiesysteem op te heffen verdwijnen de behandelde emoties en voelt u zich letterlijk bevrijd.  Hetgeen tevens een helend effect heeft op de hiermee gerelateerde fysieke klachten. Ook is het mogelijk fysieke klachten direct met EFT te behandelen.

Wat kan een EFT behandeling voor u betekenen?

Het bijzondere aan EFT is, dat het over het algemeen snel werkt en u direct resultaat ervaart. Vaak al met één of enkele sessies.  Ook leert u tijdens de sessies hoe de EFT methode werkt, zodat u er zelfstandig mee verder kunt. Met EFT behandelen wij fysieke en emotionele klachten zoals vermeld in de rechterkolom.

N.B. De EFT behandelaar van Bakker & Metz volgt de Ethische Gedragscode van de Novet (Nederlands Opleidingsinstituut voor EFT Toepassingen). Een exemplaar als PDF kunt u hier downloaden.

Toepassingen van EFT

Bij directe klachten zoals:

Angsten & fobieën
Allergieën
Burn-out
Boosheid
Chronische vermoeidheid
Depressie
Rouw (verdriet-) verwerking
Exceem
Fysieke klachten
Hoge bloeddruk
Hoofdpijn, migraine
Huidproblemen
Hyperventilatie
Jeuk & kramp
Negatief zelfbeeld
Menstruatieklachten
Nachtmerries
Obstipatie
Pijn (fysieke klachten)
PTSS, trauma’s
Verslavingen

Klachten/symptomen als gevolg* van:

Ademhalingsproblemen
ADHD
Angst voor de dood
Gewichtsproblemen, obesitas
Seksueel misbruik
Infecties
Kanker of ernstige ziekten
Keelklachten
Klachten en problemen van kinderen
Leerproblemen
Libido
Maagproblemen
Menopauze (overgangsklachten)
Reuma, artritis
Rugklachten
Seksueel misbruik

*Let op! Klachten “als gevolg” van betekend niet dat de oorspronkelijke ziektes in dit overzicht door EFT kunnen worden “genezen”.  EFT is geen vervanging van reguliere zorg. Wij adviseren u hiervoor altijd eerst een arts of specialist te raadplegen.