Herstellen van burn-out

Wat is een burn-out en hoe ontstaat het?

Een burn-out is het gevolg van langdurig over uw grenzen heengaan. In uw werk kan dat bijvoorbeeld als gevolg van een (te) hoge werkdruk, een conflictsituatie met uw werkgever of een reorganisatie. In uw privéleven door bijvoorbeeld stressvolle en verdrietige situaties als het verlies van een dierbare, een scheiding, langdurige ziekte of financiële problemen. Of wanneer er meerdere gebeurtenissen tegelijkertijd spelen, waardoor het u te veel wordt.

Wat zijn de gevolgen en symptomen?

Ondanks dat de aanleiding voor een burn-out divers kan zijn, is er altijd sprake van lichamelijke uitputting. Door de aanhoudende spanning en stress geeft het lichaam signalen als snel en hoog ademhalen, concentratiestoornissen, prikkelbaarheid, negatieve gedachten, slecht slapen, maag- en darmklachten en bloedsuikerschommelingen. Uw energieniveau wordt hierdoor negatief beïnvloedt en zorgt ervoor dat u niet meer geniet, door de bomen het bos niet meer ziet en het soms gewoon even niet meer weet. Uw innerlijke balans is verstoord geraakt en zonder ingrijpen is de kans groot dat uw gezondheid steeds verder afneemt als u in deze fase van chronische uitputting bent beland. Een goed begeleidingstraject is dan van essentieel belang om los te komen uit deze verwikkeling en herhaling van burn-out te voorkomen.

Onze oplossing: balans vinden

Met intensieve hulp van uw coach/therapeut krijgt u meer inzicht in uzelf en uw kwaliteiten, als ook in de verborgen patronen die u niet meer dienen en hoe daar mee om te gaan. U leert onder andere uw grenzen ontdekken en aan te geven, op een andere manier om te gaan met stress en verdrietige situaties en conflicten op te lossen. Hierdoor ontwikkelt u een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Negatieve invloeden vanuit uw directe omgeving krijgen minder vat op u en u gaat meer voor uzelf opkomen. U staat steviger in uw schoenen en neemt verantwoordelijkheid voor – en leiding over uw leven.

4 RIn onze aanpak integreren wij de onderliggende oorzaken van uw onbalans op zowel fysiek, emotioneel, mentaal, als psychisch vlak zoals bijvoorbeeld uw specifieke persoonlijkheidskenmerken, belemmerende patronen, vroege conditionering, ingrijpende ervaringen en omgevingsfactoren die van invloed op u zijn. Op deze wijze bieden wij een integrale oplossing en kunt u vanuit een stevig fundament uw energieniveau, gezondheid, vitaliteit en levensgeluk positief beïnvloeden. Zodat u geen tweede keer burn-out geraakt.

Herstellen van burn-out faciliteren wij door middel van persoonlijke begeleiding en coaching. En nu en dan met specifieke therapie ter ondersteuning.  Klik hier voor meer informatie over onze persoonlijke begeleiding en therapie.

Voor wie?

Afgelopen jaren hebben we ons gespecialiseerd in de volgende beroepsgroepen:

  • Politieagenten of hulpverleners;
  • artsen en specialisten;
  • verpleegkundigen en ziekenverzorgers.

Iedereen die zich herkent in het nevenstaand artikel kunnen we uiteraard helpen en is van harte welkom.

burn-out