Bakker & Metz

Wie we zijn en wat we doen

Bakker & Metz is een organisatie die bestaat uit oprichters Hentje Metz en Theo Bakker. Wij helpen u met uw persoonlijke problemen en levensvraagstukken rondom (over)leven met kanker, afscheid nemen van het leven, burnout, depressie, existentiële crisissen en trauma’s. Zodat u weer rust, ruimte en opluchting ervaart in plaats van emotionele pijn en angst, het leven wat er is kunt omarmen, u weer zingeving ervaart en de weg omhoog terugvindt.

Niet alles is “maakbaar”. Het leren aannemen van het leven zoals het is, het vinden van emotionele, mentale en fysieke balans en dichter bij uzelf komen te staan, zodat u energie heeft voor dat wat u écht dient en belangrijk vindt in dit leven. Dat is wat we samen met u bereiken. We doen dit door middel van intensieve persoonlijke begeleiding, coaching, verschillende therapievormen, meerdaagse intensives en met behulp van speciaal ontwikkelde programma’s.

Hoe doen we dat?

Belangrijk uitgangspunt voor onze werkwijze is dat uw welbevinden en succes deels bepaald wordt door uw fysieke gesteldheid, uw gevoelens, gedachten en hoe u van hieruit handelt, hoe u zich gedraagt. Onze inzet is er daarom sterk op gericht om mensen inzicht te verschaffen in hun (onbewuste) gedrag, te ondersteunen bij gedragsverandering en te stimuleren in het nemen van eigen verantwoordelijkheid. We integreren in onze aanpak de achterliggende oorzaken van gedrag op zowel mentaal, emotioneel, psychologisch en fysiek vlak. Deze holistische benadering is de basis voor onze integrale werkwijze.  Wij bieden u een warm welkom en een veilig bedding met ruimte voor alles wat er is. Werken vanuit compassie, met aandacht en het bieden van kwaliteit en resultaat, zijn voor ons belangrijke kernwaarden. Lees hier meer over onze eigen-wijze werkwijze.

Hentje Metz 150x200 4

“in de diepte van onze pijn vinden wij onze parels”

Hentje Metz

Mijn naam is Hentje Metz, ik ben coach, therapeut en mede-eigenaar van Bakker & Metz. Als kind al fascineerde het gedrag van mensen me. Zo jong als ik was vroeg ik me af waarom mensen doen zoals ze doen. Waarom ze het een zeggen en het andere doen. Ondanks dat durfde ik als kind niet mijn verlangen te volgen en heb ik lange tijd niet geweten wat ik wilde in mijn werkend leven.

Ik ben mijn loopbaan gestart in de gezondheidszorg. Na een omzwerving in de sport & recreatie, het ondernemerschap, het coach landschap en na zelf de nodige stappen op het gebied van persoonlijke groei te hebben gezet, ben ik gaan (her)ontdekken wat ik met hart en ziel doe. En dat is mensen mogen ontmoeten op kwetsbare momenten in het leven en hen helpen zingeving te ervaren en heel te worden met zichzelf.

In mijn werk als begeleider zet ik, naast kennis en methodieken uit verschillende stromingen, zoals NLP, Systemisch Werken, Familieopstellingen, Transactionele Analyse en Adem en Lichaamswerk, ook mijn eigen ervaringen in. In mijn zoektocht naar wie ik ben en wat ik wil, heb ik mogen ervaren dat de weg die ik bewandel niet vlak is en ook niet vlak hoeft te zijn. Dat het gaat over weet hebben van de bochten en kuilen op mijn pad en deze echt te doorleven. En dit is precies waar ik samen met u aan ga werken: zicht krijgen op wat u ervan weerhoudt om te doen wat u en uw gezondheid dient om voluit te leven of vanuit overgave het leven los te laten.

Keer op keer ben ik geraakt wanneer ik met mensen dit pad mag gaan. Dat ik nabij mag zijn en hen in al hun kwetsbaarheid mag ontmoeten. Hen mag helpen om zingeving te ervaren en heel te worden met zichzelf, ook wanneer dit gaat over het loslaten van het leven. Dat ik vroedvrouw bij het leven én bij het sterven mag zijn, is een groot geschenk, welke ik telkens opnieuw met heel mijn hart aanneem.

Theo Bakker 150x200

“… zicht krijgen op wat u belemmert”

Theo Bakker, voor werknemers en leidinggevenden uit de zorg en het bedrijfsleven…

Mijn naam is Theo Bakker,  ik ben coach, EFT behandelaar en mede eigenaar van Bakker & Metz. Na  jarenlange ervaring te hebben opgedaan op verschillende terreinen in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg,  handel & industrie heb ik in 2005 op basis van mijn persoonlijke ervaringen en de nodige tegenslagen besloten om op persoonlijk en zakelijk vlak het roer volledig om te gooien. Ik ben toen gestart met de HBO opleiding voor Beroepscoach, om me daarmee volledig te richten op wat er werkelijk toe doet… het helpen van mensen.

Dit was het begin van een nieuwe reis, een nieuw avontuur, waarbij ik me nu elke dag in de ontmoeting met anderen weer verwonder over de enorme levenskracht en ongekende mogelijkheden van mensen. Ik wil mensen helpen deze krachten in zichzelf te mobiliseren, zodat ze hun ziekte kunnen dragen of genezen, hun doelen bereiken en de weg vinden om het leven in alles wat er is, (weer) te omarmen.